Just another WordPress.com site

Ekstra Bladet bringer i dag en opfølgning på emnet fysisk vold:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1656477.ece

Her skriver de, at flere eksperter mener, at psykisk vold skal straffes, og Mette Elgaard, psykolog i Mødrehjælpen, anfører at ;

“Det ville være en stor hjælp, hvis man på den måde kunne synliggøre psykisk
vold. Give de mennesker nogle redskaber, så man kan se overgrebene.”

Men Jørn Vestergaard, Juraprofessor og forfatter til flere bøger om strafferet , mener ikke at det vil have afskrækkende effekt eller føre til ret mange strafferetlige sager at gøre psykisk vold ulovligt i forhold til strafferetten.

Jeg må desværre give hr. Vestergaard ret. Hele vores retssystem fra politiet til dommerne er direkte uegnet til at håndtere psykisk voldelige i almindelighed og psykopater i særdeleshed. Og en lille paragraf i straffeloven vil faktisk ikke ændre noget.

Når man nu ved, hvor fuldstændig umuligt, det er, at få et tilhold, så er det svært at se, at det samme system, som nægter at hjælpe med at holde psykopater og andre voldmænd væk fra deres ofre, skulle bryde sig om at dømme de selv samme psykopater og voldsmænd for psykisk vold.

Det kræver nærmest blod på bordet, gerne nogle brækkede knogler og allerhelst lidt hjernemasse for at få et tilhold, en dom må jo alt andet lige kræve meget mere. Okay, det var så rigtigt ulækkert, men ikke forkert desto mere. Hvis du bliver groft generet af en person, som du flere gange har bedt om at lade dig være, og du henvender dig til politiet for at hjælpe dig, så kan du allerhøjest forvente, at de tager ud og taler med din stalker. Og jeg har aldrig hørt om en psykopat, der følte sig hjulpet på rette vej efter en samtale med politiet, tværtimod. En psykopat vil se det som en fornærmelse, og han vil derefter gøre, hvad han kan få at få dig sat på plads igen og lære dig, at der er ingen højere autoritet end ham.

Hvor mange kender du, som har haft held til at få et tilhold? Nej, vel. Tilhold er nogenlunde lige så ofte forekommende som total skattefrihed. Det får almindelige mennesker bare ikke.

Det virker som om, politiet er rigtigt, rigtigt dårligt uddannet i at håndtere psykopater. Jeg havde en veninde, der pludselig havde en meget aktiv stalker på halsen. Det var en hun kendte fra sin uddannelse, hvis tilnærmelser hun havde afslået. Han begyndte at ringe på hende dørklokke midt om natten, malede på hendes vinduer med sort spraymaling, sendte hende et utal af breve og opsøgte hende for at true hende flere gange. Politiet blev hurtigt inddraget, og en politibetjent fortalte hende endda, at hendes stalker var psykopat, men de gjorde ikke noget ved det, fordi de mente, at han bare var en sur ekskæreste. Det var han så ikke, hun ville jo ligesom ikke have noget med ham at gøre. Og hvorfor skal ekskærester fredes? Og hvis ekskærester nu absolut skal fredes, hvem er det så, der skal skraffes for psykisk vold?

Det skulle jo så være børnene af psykisk voldelige forældre. Men de er jo beskyttet af socialforvaltningen i kommunen eller… Nej, sandheden er, at hvis politiet og retssystemet er dårlige til at håndtere psykopater, så socialrådgivere og sociallovgivingen endnu dårligere. Og her skal jeg lige stoppe mig selv, for jeg mener faktisk, at der er utroligt mange dygtige socialrådgivere derude, og at socialrådgiverne er ved at blive ofre for en bølge af kommunelede, som altså ikke er helt retfærdig.

Men almindelige mennesker, herunder socialrådgivere, politibetjente og dommere har meget svært ved at sætte sig ind i, hvad psykopater er i stand til og rent faktisk gør. Jeg mener, at der er en meget stort gruppe af offentlige ansatte, der burde uddannes meget bedre i psykopati. Og før, de bliver det, kan det ikke betale sig at lovgive om straf for psykisk vold, for dem, der varetager lovgivningen, forstår det simpelthen ikke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Emneordssky

<span>%d</span> bloggers like this: